Bunden plattväv – Vävarbröderna i Kubbe

6 - 10 mars 2025

4500 kr

Kursinnehåll:
Vi väver tyg till en liten kudde/dyna och prover i den unika Bottentäckeväven. Tekniken har troligen sitt ursprung från två vävande bröder i Kubbe i Ångermanland. Den kan ge ett mångskiftande utseende genom solvning, trampordning och färg- och materialval. Målet är att varje deltagare ska ha en färdig väv till en kudde eller dyna. Om det blir tid över kommer det att finnas ett par uppsättningar för vävning av kvalitetsprover. Monteringstips och en föreläsning om vävarbröderna ingår också.
Vävarna är på 4 skaft.

Ta med dig penna, rutpapper, måttband. Tips på vävmaterial skickas till anmälda deltagare i god tid innan kursen. Varparna och annat material kommer att finnas på plats och betalas direkt till kursledaren.

Förkunskap: Grundläggande kunskap om vävuppsättning och vävning.

Kursledare: Åsa Viksten Strömbom

Kursledarpresentation: Åsa har deltagit i ett flertal projekt och utställningar samt haft kurser och hållit föreläsningar inom främst vävning. För att nämna några har hon varit gästlärare i olika tekniker under 10 års tid på Sätergläntan, varit lärare i bottentäckeväv på Vävstuga Weaving School i USA och även varit representerad i Japan tre gånger. Med sig i bagaget har hon två böcker, Bottentäckeväv och vävarbröderna i Kubbe och Upplandsvävar i ny form.
Åsas fokus ligger på att väva produkter för dagligt bruk och ull, tagel, lin, silke och bomull är mina bästa material. På hemsidan, textiltdaochnu.com, finns mer information.

Antal deltagare: 10
Kursdatum:
6 – 10 mars 2025
Sista anmälningsdag: 23 januari 2025
Kursavgift:
4 500 kr
Se våra BOKNINGS-/KÖPVILLKOR

9 i lager

Artikelnr: #K2025-2 Kategori: Etiketter: ,
Beskrivning

______________________________________________________________________

När du betalt kursavgiften har du säkrat din plats på kursen.
En administrationskostnad på 800 kr återbetalas inte vid avbokning av kurs. Om kursen blir inställd återbetalas dock hela kursavgiften.
Se våra BOKNINGS-/KÖPVILLKOR

Ca 2 veckor innan kursstart erhåller du ett välkomstbrev med information inför kursen.

Relaterade produkter