Ny utställning öppnades den 30 juli

Folkliga finurligheter med Karin Eldforsen och Åsa Canbäck,  öppnades söndagen den 30 juli.

Lillemor Johansson i föreningen VävstolsMuseet hälsade besökarna välkomna och presenterade konstnärerna.

170730 DSC01065 300x300Många besökare hade tagit sig till VävstolsMuseet där Karin Eldforsen och Åsa Canbäck berättade om sitt konstnärliga arbete tillsammans men även var och en på sitt håll.

Karin presenterade sina konstverk där materialen hon använder i huvudsak är naturmaterial såsom siden, ull, linne, skinn, bokbinderimaterial, gethår tagel och en hel del metallnät.
Karin återbrukar bl.a gamla linnetyger och spetsar och syr dopklänningarna för hand.

Åsa berättade om sina drakar, änglar, hästar och andra figurer i egen blandteknik. Åsa använder ett vackert, syrafritt mullbärspapper som färgas in med konstnärsfärger av hög kvalitet för ljusäkthetens skull. För att ge skulpturen optiskt djup och lyster läggs pappret lager på lager över en målad massiv stomme som i sin tur består av ståltråd, papper och tejp.

Tillsammans har de skapat Lejonborgen som de vunnit pris i Skånes Hemslöjdsförbunds stipendium Utvalt 2015.

Missa inte utställningarna, de måste ses!
Se VävstolsMuseets öppettider här.

Åsa Carnebäck